30 graden om 8 uur 's ochtends?? - Reisverslag uit San José, Costa Rica van laura muntjewerf - WaarBenJij.nu 30 graden om 8 uur 's ochtends?? - Reisverslag uit San José, Costa Rica van laura muntjewerf - WaarBenJij.nu

30 graden om 8 uur 's ochtends??

Door: laura

Blijf op de hoogte en volg laura

20 November 2007 | Costa Rica, San José

hallo allemaal!

ik ben vandaag aangekomen in san jose, costa rica! jeeh!
mensen toch haha vliegvelden zijn niet echt mijn ding.
ik ben met de bus vanuit san francisco naar santa barbara gegaan voor het weekend, to meet up with tyler
was ontzettend leuk om haar weer te zien
en gisteren met de bus vanuit santa barbara naar LA.
dus ik kwam in LA aan om 4 uur in de middag, en mijn vlucht zou om 11 uur gaan.
sinds ik niet veel te doen had in LA besloot ik om alvast naar het vliegveld te gaan (voel je het al aankomen... maar echt san francisco is zo veel leuker dan LA).
hoe dan ook, ik heb een e-ticket, die ik niet had uitgeprint, geen idee met welke airline ik zou vliegen, geen idee zelfs hoe ik op het vliegveld moest komen uberhaupt.
haha waar het op neerkomt, is dat ik wist dat ik naar costa rica ging om 11 pm.
ik zweer het serieus, die mensen die op het vliegveld werken beheersen een vreemd soort magie, want op de een of andere manier stuurden ze me allerlei kanten op.
en zie hier, ik ben in costa rica
geweldig!
tis toch wel een soort cultuurshock eigenlijk. om 8 uur in de ochtend en dan al 30 graden. heerlijk! al die gasten op het vliegveld die naar me roepen int spaans of ik een taxi blief.. no thanks!
maar goed, san jose is erg druk en rommelig en ik kijk ernaar uit om te rest van costa rica te zien.

san francisco was echt super leuk! ik ben over de golden gate brigde gelopen, lekker toeristisch gedaan op the fisherman's wharf (wat een verschikkelijke plek, als je t mij vraagt is het serieus gebouwd rondom tourisme, heeft niets te maken met san fran) en, natuurlijk, ben ik naar alcatraz geweest. op de een of andere manier moest ik steeds aan bassie en adriaan in amerika denken... die zijn ook op alcatraz geweest hoor!! ik heb echt superleuke mensen ontmoet in san francisco, vooral in the amsterdam hostel. nogal grappig (soort van) dat ik daar uitkwam... nog (soort van grappiger, of eigenlijk helemaal niet) is dat we de film 'hostel' daar keken, van quentin tarantino, en dat speelde zich gezellig af in een hostel.. en goh, voor een deel in amsterdam.
das niet grappig
maar goed, no bad dreams gehad :)

oh en ik heb zowaar het zevende deel van harry potter gelezen. wat een leven toch weer. ik ga hier verder ook niet over uitwijden sinds velen van jullie het vast en zeker nog gaan lezen. en buiten dat is het feit toch in zekere zin bijzonder beschamend.

jep, nu dus in costa rica, het voelt wel een beetje raar al om california achter me te hebben gelaten. ik ga het missen, en in de eerste plaats te engelse taal dat toch wel erg makkelijk is in vergelijking met spaans. en daarbuiten heb ik er een ontzettend leuke tijd gehad. california is moeilijk te beschrijven, het is ook een moeilijke staat van uitersten. maar in vergelijking met nederland ontzettend relaxed.
jaja mijn lieve nederland... vreemd genoeg mis ik het nog steeds niet echt, ik begin me toch serieus af te vragen of dat aan mij ligt. maar aan de andere kant weet ik wel dat ik ontzettend blij ga zijn als ik weer terug ben. voorlopig blijf ik mooi een eind reizen, raar doen, running all over the place en ervoor zorgen dat ik weer heel terug kom. haha ik wil nog niet terug!!

ik hoop dat het allemaal goed gaat met jullie!! love- laura

• 20 November 2007 - 18:41

Nicky:

Haaaay Meis!!!
    Nou van mij je eerste berichtje hahaha :D Jeeej Eindelijk...
    Maare tuurlijk mis je NL niet... dat is juist hartstikke goed.. je merkt pas als je terug bent na een jaar wat je hebt gemist!! Maar geniet van je tijd in Costa Rica (IK BEN JALOERS!!!!!!!!)

Dikke Kuss XxX

• 21 November 2007 - 08:27

Marijke:

Hoi. Leuk, al die verhalen van je. En nu in Costa Rica. Engels is ook makelijker dan Spaans Groetjes marijke.

• 21 November 2007 - 14:10

Marieke:

En weer een vlaggetje erbij! 't Klinkt allemaal super leuk wat je vertelt en Costa Rica wordt vast net zo geweldig als California :D 'k Zal je eens terug mailen hoor, dank je! Heel veel plezier in ieder geval! MvG, Marieke

• 23 November 2007 - 14:41

Rina:

Wat een geweldige tijd had je in San Francisco, Laura.
    Zoals je schrijft ontzettend relaxed.
    De Golden Gate Bridge stond vorige week op de voorkant van onze krant.
    Ik ga de video "Hostel" kijken.
    En wat een heerlijke cultuur/ warmteshock lijkt me dat 30 graden om 8.00uur 's morgens.
    Hier is het nu 9 graden. De zon schijnt. Lekker weer.
    Ik heb op de website van de schildpadden gekeken.
    Het wordt o.a. gesponserd door het wereldnatuurfonds en de info kun je in het nederlands lezen.
    Hoe gaat het verder met je?
    Wat voor taal spreek je met ze? en bevalt het wel?
    Het lijkt me hard werken of niet?
    Heel erg veel liefs en heel veel groetjes Gert, Rina en Rutger

• 08 December 2007 - 05:07

Suzanne:

Heey Laura, het mooie californie verlaten voor de spaanse/costa ricaanse zon! Cool.. La is inderdaad niet veel aan, in vergelijking met San Fran, en je hebt gelijk wat betreft Fisherman's Warf, een en al toeristische shit, haha! Geniet er lekker van en zoals je ziet, ik houd je in de gaten! Die chocola is toch wel erg lekker he! :) Liefs je reismaat voor 1 dag, Suzanne